Restaurant Den Artiest   Geluwe West-Vlaanderen

Een uitzonderlijk kader in het Vlaamse land

www.denartiest.com

Het restaurant heeft een unieke ingang


Historie
Menu
Interieur
Traiteur
Vacatures
Info
 

Den Artiest wordt ook De Gaper genoemd
Het restaurant heeft veel zitplaatsen
Den Artiest : Interieur
Restaurant Den Artiest is een speciale gelegenheid, zonder meer uniek in West-Vlaanderen. De typische 'gaper'- ingang brengt U meteen in de juiste stemming.  Het is er steeds aangenaam vertoeven.  U hebt er nog het 'bij grootmoe'-gevoel.

Den Artiest werd oorspronkelijk ook ingericht door een rasechte artiest:
Jean Claeys. Hij heeft er voor een karakteristiek decor gezorgd.  Let bij uw volgende bezoek bijvoorbeeld eens op het valse dak of op één van de vele oude werktuigen.

Zoals vele restaurants heeft Den Artiest een aantal gerechten die enkel te krijgen zijn per seizoen, zoals Asperges met zalm, Rundstong in Madeirasaus of Witloof in hamrolletjes. Bij ons kunt U echter ook terecht voor enkele specifieke schotels die al menig jaar bijdragen tot het eigen karakter van de zaak zoals
Kip 'Kivoli' en biefstuk op de grill met Piccalillysaus.

Hoewel U ons langs de tabaksroute kunt vinden, bereiden we geen tabak-gerelateerde gerechten. De werktuigen die in de takaksteelt gebruikt werden, vindt U er wel terug.

Tafelt U op de voute, naast het carrouselpaard of bij één van de open haardvuren, de sfeer in Den Artiest herinnert U aan de ongedwongen vakantiestemming van een Procençaals dorpje.

Op warme dagen is er het zuiderse terras aansluitend aan de zaal.  'Terrassen' of binnen blijven, 's zomers merk je het verschil nauwelijks.  Jean Marie en Cederiek, de jongste zoon, bedienen u met evenveel plezier.  Er is ook airconditoining voorzien voor wie wat afkoeling zoekt.

De voorgevel van Den Artiest is zeer oud en kreeg met zijn sculptuur een uniek karakter dat u telkens opnieuw weet te charmeren bij het binnenkomen. De eigenlijke verrassing is echter het 'Bijoetje', een zeer oud recept uit grootmoeders keuken dat een etentje in Geluwe waardig afsluit.
Ook op terras is het confortabel en ruim
Het kader is steeds verrassend
Een inrichting met smaak
Bezoek van een huifkar op de ruime parking
Familie Verbeke   Restaurant-Grill Den Artiest   Ieperstraat 82 Geluwe-Wervik   Reservaties op nr. 056/51.40.34